Aktualitások

 
A LOJALITÁS TERMÉSZETRAJZA

Longitudinális vizsgálatunkat abból a célból terveztük, hogy összefüggéseket azonosítsunk az egyén szervezeti szociális hálózatban elfoglalt pozíciója és a lemorzsolódás között. Feltételezésünk szerint egy személy minél kevésbé van bekötve a szervezeti közösségbe, annál magasabb a valószínűsége, hogy ha lehetősége nyílik, elhagyja a szervezetet.

 

 

Amennyiben hipotézisünket a kutatás igazolja, egy gyors felmérés lehetővé teszi a HR számára, hogy lássa azokat a személyeket, akiknél fennáll a szervezet elhagyásának veszélye.

 

További információk a kutatásról

 

Kíváncsi, hogy az Ön szervezetében hogyan is néz ki a munkavállalók hálózata? Kik azok, akik elhagyhatják a szervezetét? Jelentkezzen a kutatásra itt!

 

+ Bővebben
HITELESÍTETT PROJEKTMENEDZSMENT KÉPZÉS

Az IPMA (International Project Management Association) által lefolytatott FŐVOSZ hitelesítési eljárás szerint a COVA projektmenedzsment képzésének programja megfelel az IPMA-regisztrált tréning kurzus hitelesítési követelményeinek, így kiérdemelte az IPMA tanúsítványt.

 

Ez alapján október 19-én lezárult eredményes hitelesítési eljárásnak köszönhetően 4. jegyzett tagja lett a hazai IPMA-regisztrált tréning kurzus adóknak. A COVA az első tréning partner, aki az IPMA ICB kompetencia elemek mellett mind a technikai, mind a személyi kompetencia fejezetbe kiegészítő kompetencia elemet épített be a tematikába: „projekt szoftverek általános alkalmazása” illetve „döntésmenedzsment, a döntéshozás emberi tényezői” címekkel.

 

 

Regisztrációs szám: 006/2016/RTC/IPMA.HU

 

Bővebb információ:    http://fovosz.hu/       http://www.ipma.world/

+ Bővebben
SZERVEZET DIAGNOSZTIKAI ESZKÖZ

SzerDa névre keresztelt Szervezetdiagnosztikai eszközünk egy formabontó és átfogó elemzési modell alapján született magas nívójú szakmai csoportunknak köszönhetően.

A SzerDa egyfajta szervezeti „nagyítóul” szolgál, ám ahogy az orvos esetében sem elegendő, ha csupán diagnosztizálja betegségünket, úgy a szervezeti diagnózis is csupán a „gyógyulási folyamat” kezdeti lépése. A SzerDa segítségével a nagyító mögül kilépve a „szabadszem”, illetve a „távcső” látószögébe kerülve egy komplex szervezetfejlesztési folyamat kezdődhet el.

+ Bővebben
BLACK BELT PROGRAM

Energia – Lendület – Győzelem. Ez a program harcosoknak szól. Azoknak az üzleti élet viharaiban edződött és nap mint nap küzdő harcosoknak, akik nem csak az aktuális gazdasági helyzet nehézségeivel küzdenek, hanem időről időre a...

 

  • motivációjuk megőrzésével,
  • lendületvesztésükkel,
  • érzelmeikkel,
  • üzleti eredményességük fenntartásával,
  • az értékteremtés dilemmájával,
  • a kiégés veszélyeivel.

 

A jó harcos ismérvei az önfegyelem, kitartás, tisztelet önmaga és környezete iránt, gyors, hatékony döntéshozatal, saját gyengeségeinek ismerete. A jó harcos nem csak elszántan küzd, hanem megszerzi és folyamatosan fejleszti az ehhez kellő képességeket, lendületet, belső erőt, higgadtságot. Mindezekkel felszerelkezve tud a harc hevében is eredményes lenni és jó döntéseket hozni akár egy folyamatosan változó, bizonytalan környezetben is. A nagy szervezetek legtehetségesebb és legértékesebb kulcsemberei gyakran környezetük és önmaguk számára is alig észrevehetően jutnak közel a kiégéshez.* Ezen kulcsembereinek megtartására és lendületük megőrzésére, illetve visszanyerésére fejlesztettük ki programunkat. Mi segítünk Önnek kiépíteni egy olyan elit harcosok klubját, ahol kulcsemberei testi-lelki-szellemi felkészültsége megfelelő lesz az elkövetkező harcok kihívásaihoz.

 

+ Bővebben
PRACTIFY

Stratégiai partnerünk, az Analogy Zrt. által kifejlesztett tréningutánkövetési eszköz. Minden szervezet tudása tagjainak tudásából épül fel. A folyamatos piaci változás ugyanakkor megköveteli e tudás fejlesztését. A tréningeken megszerzett ismeretek akkor hasznosíthatóak megfelelően, ha tudatos folyamat eredményeként válnak a szervezeti fejlődés részévé. Az Analogy Zrt. által kifejlesztett eszköztár segít áthidalni a tréningek és a mindennapi munka közti szakadékot.

 

http://www.practify.net/

 

+ Bővebben
Tudományból Gyakorlat

Havi rendszerességű szakmai összejöveteleinken a pszichológia és a szervezetfejlesztés legújabb tudományos eredményeit ültetjük át a gyakorlatba. Újra és újra olyan témákkal jelentkezünk, amelyek...

 

érdekesek nem csak a cégek humán erőforrással, képzéssel, fejlesztéssel foglalkozó szakemberei számára, de a magánembereknek is. A workshop során egy-egy tanácsadónk vezeti be a résztvevőket többek között a pozitív pszichológia, a virtuális értekezletek, a munkahelyi kiégés, az összpontosított multitasking, a stratégiai HR témakörébe. A rövid gyakorlatok, praktikák segítségével pedig élesben is alkalmazhatóak és kipróbálhatóak a kutatások eredményei.

 

Következő Tudományból-Gyakorlat workshop programja és időpontja a facebook oldalunkon található.

 

+ Bővebben
Villásreggeli HR szakembereknek

Visszatérő rendezvényünk egy nagyobb lélegzetvételű programként koronázza meg Tudományból Gyakorlat nevű eseménysorozatunkat. A villásreggeli során több izgalmas témával szolgálunk a résztvevőknek a munkapszichológia és a szervezetfejlesztés területéről.

 

 

A rövid és frappáns előadásokban megmutatjuk azokat az aktuális és gondolatébresztő kérdéseket, amelyek megmozgatják a HR terület szakembereinek fanáziáját. A délelőttök során szóba kerül a tehetségmenedzsment, a rögzült és fejlődésorientált szemléletmód, a nem konvencionális szervezetek előnyei, az adatvezérelt HR, a változásmenedzsment vagy a vezetői mítoszok. Az előadásokat követően kötetlen beszélgetések során megosztjuk 10 éves működésünk során szerzett tapasztalatainkat szervezetfejlesztés terén, illetve szívesen fogadjuk a résztvevő HR szakemberek véleményét, gondolatait, visszajelzéseit, igényeit és tapasztalatait is.

 

+ Bővebben